Oboznámenie so spracovaním osobných údajov - GPDR Čítaj viac
Články / Príspevky

V Krynici aj na bedni

Po dlhšom čase sme sa rozhodli „stmeliť“ kolektív výjazdom na Festiwal biegow v pohraničnom kúpeľnom meste Krynica a zasúťažiť si či už z pohľadu bežcov v  „naj“ disciplíne, maratóne, alebo  na polovičnej vzdialenosti, polmaratóne. Každý z účastníkov volil disciplínu so zreteľom prípravy na  prvú októbrovú nedeľu, MMM.

A že usporiadatelia volili profil trate pre skutočne zdatných maratóncov, hovorí počet nastúpaných 581 metrov. Keď k tomu pripočítame 24°C a oblohu bez jediného mráčika, nebola to  „prechádzka ružovým sadom".

Okrem toho, že sme sa pretekov zúčastnili pravdepodobne ako najpočetnejší športový klub, O5 BK Furča-Košice, naši členovia sa umiestnili aj na popredných miestach.

Pod hlavičkou klubu štartoval Jožko Čurlej ml., ktorý dokázal dobehnúť v čase 03:13:34, ktorý ho zaradil v celkovom poradí na hodnotné 12.miesto, v svojej kategórii M30-39 na medajlové 3.miesto.

Hneď za nim, na 17.mieste sa umiestnil Miroslav Hric časom 03:22:08, ktorý ho zaradil na 5.miesto v jeho kategórii M30-39.

Obdobne, na 5.mieste, ale v kategórii M60+, časom 03:53:56, sa umiestnil Peter Bačík. Daný výkon ho v celkovom poradí zaradil na 67.miesto.

Pod hranicu štyroch hodín sa dokázal dostať ešte Gabriel Revák. Čas 03:58:38 ho vyniesol na celkové 80.miesto, v jeho kategórii M50-59 mu to stačilo na 15.miesto.

Dosiahnutý čas, 04:03:17, postavil Zlatku Semanovú v kategórii K50-59 na „bedňu“ na najvyšší stupeň, v celkovom poradí žien to znamenalo 8.miesto.

Ďalším štartujúcim pod hlavičkou nášho klubu, v poradí na 105.mieste, v kategórii M50-59 na 21.mieste, bol Rastislav Štenda. Pri tomto pretekárovi je nutné pripomenúť, že dané preteky bral ako prípravu na tohtoročný Spartathlón, ktorý štartuje posledný piatok v septembri. Len pre zaujímavosť, štart je v Aténach, ciel pri soche Leonidas vzdialenej 246 km od miesta štartu. Ak sa mu podarí prekonať danú trať v limite, bude len tretím Košičanom, ktorý to prebehol.

Na peknom 8.mieste sa umiestnil v kategórii M60+, tohtoročný  čerstvý šesťdesiatnik, Gabriel Nepko, ktorého čas 04:12:33 mu stačil na 112.miesto v celkovom poradí.

V maratóne farby klubu O5 BK Furča-Košice ešte hájili pretekári Zdeněk Bohuněk, Jozef Lörinc, Imrich Mihok a Janko Mičko.

Na polovičnej trati časom 01:43:43 obsadil v svojej kategórii M50+ 13.miesto, v celkovom poradí 99.miesto, Miloš Jakab.

Na  polmaratónskej vzdialenosti súperili pod farbami nášho klubu ešte Martin Mirda, Juraj Fotul a Bea Hromňáková.

Všetkým zúčastneným patrí vďaka za predvedený výkon vzhľadom na profil trate aj teplé počasie.

 


Komentáre

Žiadne komentáre.

Komentár môžu pridávať len registrovaný a prihlásený uživatelia Prihlásiť sa

Vyhľadávanie